Hartekind

HARTEKIND

Iedereen wil graag genieten en ziels-gelukkig zijn Hartekind helpt je het beste uit je zelf te halen. Alles wat je aandacht geeft dat groeit!!

Hartekind biedt:
– Hartekind Deugdenyoga,
– Hartekind workshop en/of coaching
– Fluistermomentjes.

Daar waar vroeger de 3 “R’s” hoog in het vaandel stonden is dat in onze huidige maatschappij vrijwel onmogelijk geworden. In de prestatiegerichte maatschappij van nu liggen de 3 “R’s” ver achter ons en hebben ze plaats gemaakt voor -“moeten presteren”, -“resultaat behalen”, -“aan verplichtingen voldoen”, en -“aanpassen” in tal van situaties. Kinderen en ook ouders ervaren hierdoor druk. In plaats van zorgeloos buitenspelen zijn er al verplichtingen vanaf de kleutergroepen, moet er een paar keer per week getraind worden voor de sport, wordt alles in weekschema’s gezet om precies volgens planning op tijd te kunnen doen. Heel veel tijd gaat op aan de dingen waarvan we “denken” dat ze belangrijk zijn. Is dat zo? De vrijheid, de speelsheid en de zorgeloosheid, eigenlijk het grote genieten, staat onder druk.

Natuurwetten , dat zijn de mooiste spiegels.
Heb je wel eens appels aan een perenboom zien groeien? Heb je weleens geprobeerd om bloemblaadjes in een ander model te boetseren omdat je hoopt dat ze dan mooier of harder groeien? Alles heeft een functie, ook dat wat velen onkruid noemen zijn wonderschone plantjes en bloemen die ruimte en een plek verdienen in de tuin (van ons hart). Als kinderen en/of ouders prestatiedruk ervaren vergeten we de mooiste plantjes in onze tuin; onkruid, de plantjes die zomaar spontaan gaan bloeien en ons juist inspireren om nieuwe dingen te ontdekken. Als je vergeten wordt dan tel je in het ergste geval niet mee. Daar ontstaat het gevoel van niet gezien of niet begrepen worden. Dat kan zich uiten in een negatief zelfbeeld, in zichzelf teruggetrokken gedrag, het ontwikkelen van angstpatronen cq faalangst etc. Eigen kwaliteiten en talenten worden niet aangesproken en zo raak je uit balans. Dan ben je er zo moe van of heb je bv. hoofdpijn of buikpijn. Het is belangrijk om inzicht te hebben in wat je unieke talenten en kwaliteiten zijn, om balans te kunnen houden en moeiteloos in je kracht te staan in elke omstandigheid. Zo kunnen kinderen kind zijn; Je bent goed zoals je bent!! Mogen kinderen nog/weer kind zijn?

HARTEKIND DEUGDENYOGA

Deugden zijn innerlijke kwaliteiten die we met onze ziel tot uitdrukking brengen. Er zijn meer dan 100 deugden, o.a. moed, enthousiasme, respect, humor, zorgzaamheid, dankbaarheid. Iedereen draagt ze in zich en soms vergeten we dat we ze hebben. Deugdenyoga is een fijne manier om al die kwaliteiten aan te spreken en tot bloei te laten komen. De deugd herkennen we wel, maar erkennen we de deugd ook? Door de deugd te integreren in een les word je je bewuster van je kwaliteit en kun je de deugden ook leren toepassen. Het draagt bij tot meer harmonie en balans in je leven! Deugdenyoga betekent verbinding maken met body, mind en spirit; met het geheel. Bewust worden/zijn van de aarde onder je en het universum boven je. Het is voedend en helend, zowel geestelijk als lichamelijk. Het helpt je om goed je lichaam te voelen, je adem te beheersen, en je bewust te worden van jezelf en je omgeving en hierin keuzes te maken. Iedereen heeft te maken met prestatiedruk, social media, sociale drukte enz, Deugdenyoga is een moment van rust in deze drukke tijd. Je leert op een speelse manier te ontdekken hoe je in kracht kunt staan, hoe je gebruik kan maken van je talenten en bij jezelf kunt blijven. De deugdenyogalesbestaat uit; warming-up, yogahoudingen, ademoefeningen, muziek, creativiteit en visualisatie. Hartekind Deugdenyoga is genieten en geïnspireerd huiswaarts keren.

Hartekind Deugdenyogalessen zijn er voor: moeder-kind (2-4 jaar samen met je mama), – Kleuters van 4-6 jaar, – kinderen van 7-12 jaar en tieners vanaf 13 jaar
De deugdenyogalessen kunnen op locatie worden gegeven en zijn bijzonder geschikt om op scholen in te zetten. De kosten bedragen € 9.50 per kind per les. Een 10 deugdenyoga-kaart bedraagt € 85.00. Data en tijden kun je vinden in de agenda. Ik verzorg ook Hartekind Deugdenyoga op scholen, in revalidatiecentra, bij jeugdhulp. Daarvoor gelden andere prijzen. Ik informeer je graag en vrijblijvend.

HARTEKIND-WORKSHOP

Je ontdekt hoe je meer zelf-vertrouwen of rust kunt ervaren, of hoe je meer midden in je leven kan staan en ondanks drukte contact/verbinding kunt maken vanuit rust. In een workshop van een dagdeel ervaar je het verschil tussen je gedachten leven en jezelf zijn! Dat je goed bent zoals je bent! Hoe ga je respectvol om met jezelf en anderen en hoe bewaak je ook je eigen grenzen. Voel je je soms moe of denk je dat mensen je niet begrijpen? Een deugd is een innerlijke kwaliteit die je tot bloei kunt brengen. Het is één van de tools die we gebruiken in de workshop.Vinden anderen dat je altijd het braafste kind van de klas bent? Of begrijpen ze dat je juist heel doelgericht en geconcentreerd werkt! Je kwaliteiten (h)erkennen in plaats van ze te verstoppen! Je hebt een zee aan mogelijkheden. Ben je nieuwsgierig? Doe mee aan deze leerzame en leuke workshop, het is een mooi avontuur. Aan de hand van verhaal/theorie, natuurwetten, opdrachten, spel, muziek en meditatie werken we op speelse en positieve manier aan inzicht, ont-wikkeling en heelheid. Als je vanuit kracht en zelfvertrouwen kunt kijken ga je meer geluk ervaren. Groepen zijn klein zodat er aandacht en ruimte is voor iedereen.
Hartekind-workshops zijn er voor kinderen van 6 t/m 11 jaar en van 12 t/m 16 jaar. Kijk in de agenda voor de data en meld je aan.
De kosten bedragen € 65.00 per kind. Het is ook mogelijk om Hartekind-workshops op locatie te doen of op scholen. Voor informatie kun je contact met mij opnemen.

Coaching

is er voor kinderen en/of ouders die er de voorkeur aan geven 1 op 1 te werken. Specifieke onderwerpen zoals bv verlies en rouwverwerking, teruggetrokken gedrag, angst of onzekerheid kunnen een thema zijn. We gaan samen ervaren hoe je anders kunt kijken en weer in je kracht komt. Het kan soms fijner zijn om eerst eens samen te kijken en te ervaren. Je kunt eventueel besluiten om daarna de Hartekind-workshop te volgen. Coaching duurt 60 minuten, de kosten bedragen € 50.00

Fluistermomentje

Muziek maakt het wonder in ieder mens wakker. Zijn er dingen die boosheid of verdriet brengen of je het gevoel van onmacht geven, dan helpt de harp om ondanks je situatie je innerlijke kracht weer aan te spreken. De Helende Harp herinnert je aan alle mogelijkheden die je in je draagt om “jouw zon” te laten schijnen. Met de harp kom je tot jezelf. Wil je harmonie en balans ervaren, nergens aan denken of “vlinders”voelen en blijheid ervaren, laat het weten. Ik kom voor jou of met jou harp spelen. Fluistermomentjes zijn er voor gezonde kinderen, kinderen die chronisch of langdurig ziek zijn of kinderen met beperkingen en kunnen zowel thuis als op locatie, bv. in het ziekenhuis, revalidatiecentra etc. gegeven worden.
De kosten voor een fluistermoment bedragen € 30.00 per half uur excl. reiskosten.

Ik ont-moet je graag.