Test

Ravintsara - aroma. Laurierachtige, afkomstig van de kampferboom

Ravintsara - aroma. Laurierachtige, afkomstig van de kampferboom

Ravintsara / laurierachtige. Ontspan, kom tot rust en laat je gedachten varen. Laat je geest weer krachtig worden en richt je aandacht op al het wezenlijke, vertrouw!

Deze heerlijk Ravintsara olie is afkomstig van de kampferboom (Cinnamomum camphora) die mogelijk aan het begin van de 19e eeuw vanuit Taiwan naar Madagaskar is getransporteerd. Deze altijd groene kampferboom met haar grijze schors kan wel zo'n 20 meter hoog worden. Een mooie boom met glanzende bladeren, bloeit ze dan draagt ze kleine witte bloemetjes.

Van Ravintsara word ik blij, ze geeft me een warm gevoel en ze frist me op tegelijkertijd, ze omarmt. Ze is als de frisse heerlijke dennengeur in het herfstbos als ik een boswandeling maak. De geur die ik opsnuif vult mijn luchtwegen, geeft me ruimte. En precies daar kan Ravintsara fijne ondersteuning bieden. In een diffuser kan ze je woonkamer omtoveren in het herfstbos. En van een herfstbos knap ik altijd op. Zowel fysiek als mentaal. Door de geur ondersteunt ze bij gevoelens van griep, hoestprikkels, geeft ze een mentale boost. Wat een fantastische olie om mee te masseren!

Lees verder