Test

Hartenkind

Iedereen wil graag genieten en gelukkig zijn. HartenKind helpt je het beste uit je zelf te halen. Alles wat je aandacht geeft dat groeit!! 

Wat bieden wij aan?

  • Kindermassage, Workshop 'Helend Contact met (je) kind'. 
  • HartenKinddag, Deugdenyoga.
  • Helende Harp

Rust, regelmaat en reinheid

Daar waar vroeger de 3 "R's" hoog in het vaandel stonden lijkt dat in onze huidige maatschappij vrijwel onmogelijk geworden. In de prestatiegerichte maatschappij van nu hebben ze plaats gemaakt voor -"moeten presteren", -"resultaat behalen", -"aan verplichtingen voldoen", en -"aanpassen" in tal van situaties. Kinderen en ook ouders ervaren hierdoor druk. 

Heel veel tijd gaat op aan de dingen waarvan we "denken" dat ze belangrijk zijn. De vrijheid, de speelsheid en de zorgeloosheid, eigenlijk het grote genieten, staat onder druk.

Hartenkind

Kindermassage

Een gelukkig kind kan al zijn vermogens tot uitdrukking brengen. Soms lukt het niet helemaal. Kinderen kunnen zowel fysiek als emotioneel of spiritueel onbalans ervaren. Aanraking/massage hebben een kalmerende werking. Kindermassage is gericht op het afvoeren en loslaten van spanning van emoties. Aanraking is een eerste levensbehoefte, we hebben het hard nodig voor een gezond lichaam en geest. Het is net zo belangrijk als voeding en beweging. Zonder aanraking kan onze houding gesloten worden en daardoor verandert ons gedrag. Aanraking maakt het hormoon oxytocine aan, ook wel het knuffelhormoon genoemd. Het laat kinderen de verbondenheid met zichzelf ervaren. Oxytocine verlaagt op haar beurt het cortisol (stresshormoon), mede daardoor voelen kinderen zich bv. beter geaard, kunnen ze meer onbevangen zijn, ervaren ze blijheid, meer zelfvertrouwen en balans. 

Massage is er voor alle kinderen die bijvoorbeeld Hyperactief gedrag hebben, rusteloosheid of angst ervaren. Om je weerstand te verhogen als je vaker ziek bent, of als je bv groeipijn hebt. Bij hoofdpijn, buikpijn of om weer zichzelf te kunnen zijn. 

De massage is voor kinderen vanaf 5 jaar. De massage duurt tussen de 20 en 30 minuten, afhankelijk van wat het kind aangeeft. De olie kiezen ze zelf. 

Zie ook 'Massage en Aromatherapie'.

en/of... 

Workshop HELEND CONTACT MET (JE) KIND.
'Mooi om te zien dat onlangs een kind wat onzeker mijn massageruimte in kwam, en zo dankbaar om te ervaren, hoe het met stralende ogen weer naar huis ging'. 

Aanraking/massage is een taal en zegt meer dan je denkt. "Helend Contact met (je) kind" laat je zien hoe ondersteunend kindermassage is en hoe je dat kunt inzetten om welzijn te bevorderen. Erkennen wat door de ander niet gezegd wordt, en geven wat ontvangen mag worden. Bewustwording van kansen die gedragingen bieden om te groeien naar wie we werkelijk zijn. (Fysieke) Klachten kunnen ontstaan wanneer emotionele klachten langere tijd niet herkent of begrepen worden. In deze workshop is aandacht voor de kwaliteiten van zelfmanagement. De combinatie van de theorie en massage zijn een unieke manier om inzicht te krijgen in de verbinding met je-zelf en van daaruit met je kind en met de buitenwereld. "Je kunt pas de leerstof tot je nemen als je weet welke voedingsstoffen je nodig hebt". "Helend Contact" is een echte eye-opener. Ervaring is niet vereist, een open hart en mind is voldoende. 

Onder Massage en Aromatherapie vind je alle informatie voor deelname aan deze workshop.

Aanmelden
Hartenkind

HELENDE HARP (fluistermomentjes)

Muziek maakt het wonder in ieder mens wakker. Zijn er dingen die boosheid of verdriet brengen of je het gevoel van onmacht geven, dan helpt de harp om ondanks je situatie je innerlijke kracht weer aan te spreken.

De Helende Harp herinnert je aan alle mogelijkheden die je in je draagt om “jouw zon” te laten schijnen. Met de harp kom je tot jezelf. Wil je even nergens aan denken, ontspannen en genieten of geluk ervaren?

Ik kom voor jou en/of met jou harp spelen. "Fluistermomentjes" zijn er voor gezonde kinderen, kinderen die chronisch of langdurig ziek zijn of kinderen met beperkingen en kunnen zowel thuis als op locatie, bv. in het ziekenhuis, revalidatiecentra etc. gegeven worden,(zie ook de Helende Harp).

Aanmelden