Test

Kindermassage

Iedereen wil graag genieten en gelukkig zijn. HartenKind helpt je het beste uit je zelf te halen. Alles wat je aandacht geeft dat groeit!!

Wat bieden wij aan?

  • Kindermassage.
  • Workshop 'Helend Contact met je kind'.
  • Kinderdeugdenyoga.

Rust, regelmaat en reinheid

Daar waar vroeger de 3 "R's" hoog in het vaandel stonden lijkt dat in onze huidige maatschappij vrijwel onmogelijk geworden. In de prestatiegerichte maatschappij van nu hebben ze plaats gemaakt voor -"moeten presteren", -"resultaat behalen", -"aan verplichtingen voldoen", en -"aanpassen" in tal van situaties. Kinderen en ook ouders ervaren hierdoor druk.

Heel veel tijd gaat op aan de dingen waarvan we "denken" dat ze belangrijk zijn. De vrijheid, de speelsheid en de zorgeloosheid, eigenlijk het grote genieten, staat onder druk.

Kindermassage

Kindermassage

Een gelukkig kind kan al zijn vermogens tot uitdrukking brengen. Soms lukt het niet helemaal. Kinderen kunnen zowel fysiek als emotioneel of spiritueel onbalans ervaren. Aanraking/massage hebben een kalmerende werking. Kindermassage is gericht op het afvoeren en loslaten van spanning van emoties. Aanraking is een eerste levensbehoefte, we hebben het hard nodig voor een gezond lichaam en geest. Het is net zo belangrijk als voeding en beweging. Zonder aanraking kan onze houding gesloten worden en daardoor verandert ons gedrag. Aanraking maakt het hormoon oxytocine aan, ook wel het knuffelhormoon genoemd. Het laat kinderen de verbondenheid met zichzelf ervaren. Oxytocine verlaagt op haar beurt het cortisol (stresshormoon), mede daardoor voelen kinderen zich bv. beter geaard, kunnen ze meer onbevangen zijn, ervaren ze blijheid, meer zelfvertrouwen en balans.

Massage is er voor alle kinderen! En een heel fijne ondersteuning voor kinderen die bijvoorbeeld Hyperactief gedrag hebben, rusteloosheid of angst ervaren. Om je weerstand te verhogen als je vaker ziek bent, of als je bv groeipijn hebt. Bij hoofdpijn, buikpijn of om weer zichzelf te kunnen zijn.

De massage is voor kinderen vanaf 5 jaar. De massage duurt tussen de 20 en 30 minuten, afhankelijk van wat het kind aangeeft. De olie kiezen ze zelf. Kijk ook bij de massagepraktijk - HartenOlie.

Workshop HELEND CONTACT MET JE KIND.

Mooi om te zien dat onlangs een kind wat onzeker mijn massageruimte in kwam, en zo dankbaar om te ervaren, hoe het met stralende ogen weer naar huis ging.

Aanraking/massage is een taal en zegt meer dan je denkt. "Helend Contact met je kind" laat je zien hoe ondersteunend (kinder)massage is en hoe je dat kunt inzetten om welzijn te bevorderen. Erkennen wat door de ander niet gezegd wordt, en geven wat ontvangen mag worden. Een mooie manier om kinderen te ondersteunen in welzijn, om 100% levensvreugde te ervaren. Bewustwording van kansen die gedragingen bieden om te groeien naar wie we werkelijk zijn en de diepere waarden van ons bestaan te herkennen. (Fysieke) Klachten kunnen ontstaan wanneer emotionele klachten langere tijd niet herkent of begrepen worden. In deze workshop is aandacht voor de kwaliteiten van zelfmanagement. De combinatie van de theorie en massage zijn een unieke manier om inzicht te krijgen in de verbinding met je-zelf en van daaruit met je kind en met de buitenwereld. "Je kunt pas de leerstof tot je nemen als je weet welke voedingsstoffen je nodig hebt". "Helend Contact" is een echte eye-opener. Ervaring met massage is niet vereist, een open hart en mind is voldoende.

De workshop is voor ouders, (yoga)docenten, therapeuten etc.
Je ontvangt een handout, koffie/thee met wat lekkers en het gebruik van materialen. Met het verrassingspakketje kun je de eerste stapjes zetten. Prijs voor de workshop is € 49.50 p.p. Bij deelname aan de workshop kun je op de dag zelf het boek 'HartenKind' aanschaffen voor een workshopprijs van € 15.00. Wil je meer informatie of deelnemen, klik hier, we nemen zo spoedig mogelijk contact met je op.

Het is ook mogelijk om de workshop op locatie te geven. Ben je met minimaal 6 mensen (in Coronatijd 4 personen), dan kom ik naar jou toe.

Aanmelden