Test

Kindermassage

Kindermassage helpt je kind het beste uit zichzelf te halen. Alles wat je aandacht geeft groeit!!

Wat kunnen we je aanbieden?

  • Kindermassage.
  • Workshop 'Helend Contact met je kind'.

Rust, reinheid en regelmaat.

Daar waar vroeger de 3 "R's" hoog in het vaandel stonden, lijkt dat in onze huidige maatschappij vrijwel onmogelijk geworden. In de prestatiegerichte maatschappij van nu hebben ze plaats gemaakt voor -"moeten presteren", -"resultaat behalen", -"aan verplichtingen voldoen", en -"aanpassen" in tal van situaties. Kinderen en ook ouders ervaren hierdoor druk.

Heel veel tijd gaat op aan de dingen waarvan we "denken" dat ze belangrijk zijn. De vrijheid, de speelsheid en de zorgeloosheid, eigenlijk het grote genieten, staat onder druk. Mijn massage brengt je terug naar jouw kern, het rustpunt in jezelf om vandaaruit weer balans te ervaren en opnieuw keuzes te maken.

kindermassage
100%
min
67%

Kindermassage

Een gelukkig kind kan al zijn vermogens tot uitdrukking brengen. Soms lukt het niet helemaal. Kinderen kunnen zowel fysiek als emotioneel of spiritueel onbalans ervaren. Aanraking/massage heeft een kalmerende werking. Kindermassage is gericht op het afvoeren en loslaten van spanning van emoties. Aanraking is een eerste levensbehoefte, we hebben het hard nodig voor een gezond lichaam en geest. Het is net zo belangrijk als voeding en beweging. Zonder aanraking kan onze houding gesloten worden en daardoor verandert ons gedrag. Aanraking maakt het hormoon oxytocine aan, ook wel het knuffelhormoon genoemd. Het laat kinderen de verbondenheid met zichzelf ervaren. Oxytocine verlaagt op haar beurt het cortisol (stresshormoon), mede daardoor voelen kinderen zich bijvoorbeeld beter geaard, kunnen ze meer onbevangen zijn, ervaren ze blijheid, meer zelfvertrouwen en balans.

Kindermassage is er voor alle kinderen! En een heel fijne ondersteuning voor kinderen die bijvoorbeeld hyperactief gedrag hebben, rusteloosheid of angst ervaren. Om je weerstand te verhogen als je vaker ziek bent, of als je bv groeipijn hebt. Bij hoofdpijn, buikpijn of om weer zichzelf te kunnen zijn.

De massage is voor kinderen vanaf 5 jaar. Een kindermassage duurt tussen de 20 en 30 minuten, afhankelijk van wat het kind aangeeft. De olie kiezen ze zelf. Kijk ook bij de massagepraktijk.

Aanmelden