Test

De kracht van gedachten - HartenKind

De kracht van gedachten - HartenKind

Een verhaal over begrip, menselijkheid en vriendelijkheid.

Citaat uit het boek HartenKind;

"Vriendelijkheid: is de taal die iedereen verstaat. Als de kinderen weer naar huis lopen weet Rosa heel zeker dat ze vaker mooie gedachten wil sturen. Rosa gaat ze ook sturen aan de mensen om haar heen. Ze kan bijvoorbeeld de grootste pestkop in de klas iets liefs sturen en laten weten dat ze hem/haar toch wel aardig vindt. Eens kijken hoe groot de kracht van gedachten werkelijk is. Heb jij wel eens ervaren dat je wenste dat je iets heel erg graag wilde en dat het een tijdje later echt gebeurde?

Yogaoefening - massage:

Om je mooiste gedachte te kunnen sturen en te kunnen ontvangen is het belangrijk dat alles blijft stromen. Als je lichaam de zee is die de golven van je mooiste gedachten laat bewegen dan is het fijn om de zee in beweging te houden. Want als de zee niet zou stromen komt de boodschap niet over. Deze oefening mag je samen met iemand doen. Ga tegenover elkaar staan. Maak allebei een stap naar links en een stap naar voren. Jullie staan nu schouder aan schouder naast elkaar. Jouw rechterbeen is naast het rechterbeen van de ander. Dus jullie voeten wijzen precies de andere kant op, je kan elkaar aankijken. Doe een stap naar achteren. Buig voorover en maak van je handen een dakje. Klop zachtjes vanaf de voet tot de heup, richting schouder. De ander blijft rechtop staan en geeft de klopjes vanaf de schouder tot de heup, richting enkels. Je komt elkaar onderweg tegen. Doe dit een paar keer. Voel eens of er verschil is tussen de linkerkant en de rechterkant van je lichaam. Dan de andere kant van het lichaam op dezelfde manier. Voel even na."

Citaat uit een verhaaltje over begrip, menselijkheid en vriendelijkheid, De kracht van gedachten gaat over Rosa die na de zomervakantie weer naar school gaat. Meester neemt de klas mee naar het strand, daar leren ze wat de kracht van gedachten eigenlijk is.

Je kunt HartenKind bestellen - €21.50 excl. verzendkosten (€24.50 incl. verzendkosten). Illustraties zijn van Carla Knijn-Voerman

contact